Babykorg för att ditt barn ska sova hela natten

Säng för en nyfödd – Babykorg, vagga, eller vanlig spjälsäng

En säker sovplats för din bebis

Den vanligaste plats att sova på är spjälsäng eller vaggan. Då ditt barn väl har kommit så inser du att spjälsängen, babykorgen och vaggan är som säker förvaring. Man kan ju inte lämna barnet på golvet då man vill städa eller ta en snabb dusch. Har man ett hem med flera rum och kanske flera våningar så är det inte heller alltid så praktiskt med en enda sovplats. Därför kan man säga att det är bra att investera i en bra spjälsäng samt i en korg eller vagga för ett nyfött barn. Tro eller ej man kommer att ha behov av bekväma sovplatser som kan vara precis där man själv befinner sig.

För vardagens behov

En vanlig dag så kanske man har en hel del att göra i köket, i trädgården eller i husets andra rum. Det är förstås rekommenderat att man passar på att vila när barnet äntligen sover. Måste du svara på mejl och ta tag i viktiga bestyr så kan det vara riktigt skönt med en vagga eller korg som man enkelt flyttar runt i huset. Genom att vagga barnet då och då så fortsätter det att slumra medan man själv får något gjort. Spjälsängen använder man för natten eller då man får tid till lite längre sovstunder då man kanske själv kryper ner i en säng alldeles intill.

En växasäng

En spjälsäng som kan ändras till juniorsäng har den stora fördelen att barnet kan växa i den. Den här typen av säng är verkligen bra investering och detta även om man väljer att låta bebisen sova en hel del i den egna sängen. Med tiden så vill barnet ha sin egen sovplats och då är det viktigt att det handlar om en barnsäng som ger det stöd som man behöver. En vagga och babykorg är ju mest till för de första månaderna då barnet sover mycket.

Det som passar er bäst…

Alla måste anpassa sov-rutiner och köp av säng till bebisen utefter de egna behoven. Eftersom man inte är medveten om dessa tills den första bebisen kommer så kan man alltså börja med att investera i en bra spjälsäng som går att göra om till barnsäng samt i en vagga eller korg som är enkel att flytta omkring i huset.

1 Comment

Kommentera